Nyheter 2012

 • 2012-12-20 Uppdaterat startsidan med julkort samtvinterbilder. Aili, kull 19, var på Stora Stockholm och fick i ÖKL Excellent med CK samt blev placerad 2:a ikonkurrensen, GRATTIS! Fin kritik!
 • 2012-12-06 Trolla är nu ögonlyst u.a. Stort GRATTIS alla åtta i kull 19 som fyller 3 år idag. En bra födelsedag med mycket snö precis som det var under er valptid hos oss.
 • 2012-12-04 Har skapat en sida för servicehunden Lucy. Den kan även hittas via kull 17, Lucy. Tack Sandra för artikeln!
 • 2012-12-03 Har uppdaterat resultat för Perry från årets viltspår samt utställning, Excellent, i Norge. Planerade kullar är också uppdaterad. Tess på Toftemos kennel är i helgen parad med Tolle, nu håller vi tummarna!
 • 2012-11-12 Har med Jennies hjälp uppdaterat Phoenix, kull 16, meriter samt satt in ett nytt foto.
 • 2012-11-04 Perry har varit på utställning i Herning, Danmark. Igår var det Dansk Vinnarutställning, han fick Excellent i Championklassen men oplacerad. Idag på Nordisk Vinnarutställning blev han 3:a i Championklass med Excellent och CK. Jättekul i den stora konkurrensen och med tanke på att han nyss blivit friskskriven från sin bogskada!
 • 2012-11-04 Hittade 2 foton till från semestern i Heiligenhafen i den lilla fickkameran, aktiviteter/semester.
 • 2012-11-03 Grattis Leo som fyller 2 år idag! Hösten har hittills varit ganska varm och fuktig. Morgonpromenaden går till golfbanan där hundarna kan springa av sig eftersom jag än så länge inte klarar längre promenader än 2-3km. Ryggen med kotfraktur och förskjutningar är en jobbig följetong som begränsar mitt liv mer än man kan tro. Men med tiden ska det förhoppningsvis bli bättre. Vi har i alla fall varit på en liten semester i Tyskland. Hundarna på pensionat i 5 dagar, gissa om de var trötta efteråt! Lite foton kommer under aktiviteter/semester så fort jag hinner.
 • 2012-10-03 I måndags var Fia på återbesök hos Stefan Rosén, ReDog, i Västerås. Senskideinflammationen i tassen har läkt ut helt!! Härligt! Nu får hon fara fram lika fritt som de andra hundarna på våra promenader och i skogen och hagen här hemma! Återstår ”bara” att banta henne en smula. Till våren hoppas jag att jag också är i form så vi kan köra Rally igen och ta upp tollingträningen med Rewa.
 • 2012-09-30 Jag borde uppdaterat tidigare i veckan men har haft fullt upp med att försöka få till foton på alla 5 hundarna till Rasboken som ju måste anmälas till senast idag! Mycket roligt har hänt: Lucy, Bluenosers Maple Leaf i kull 17, har tillsammans med matte Sandra blivit Sveriges första tollare som är examinerad servicehund. GRATTIS!!
  Tess,kull 16, har fått sitt finska utställningschampionat FIN UCH och har nu så många titlar att det blir svårt att skriva dem i rätt ordning. Trolla har fått ytterligare en titel RLD F efter tävlingar i Skövde som gav 86p och en 2:a placering. Syster Nelli i kull 16 har tävlat i Rally nybörjare och fått 79p. Jättekul med alla duktiga hundar och förare.
  Själva tar vi en dag i taget med mina smärtor efter Ölandsfallet, ryggen röntgades igen i veckan, och Fias tass. Vi ska tillbaka till Stefan Rosén imorgon. Jan gjorde sin sista arbetsdag i fredags så nu får hundarna verkligen jobb att hålla reda på oss båda på dagarna.
 • 2012-09-04 Trolla har tagit sitt andra godkända resultat i Rally forts. bravo!! Perrys borrelia var inte borrelia. Han har en mjukdelsskada i bogen som kommer av att han fick in en pinne där i vintras. Allt tydde då på en bra läkning, men nu visar det sig vara ganska mycket skadat. Han är nu under behandling på ReDog hos Stefan Rosén. Det kommer att ta tid men läker troligen helt. Så bra som Gunilla lagt upp träning med Perry lika bra kommer hon att sköta hans rehab! Att inre skador tar tid kan jag intyga – drygt 3 veckor efter mitt fall har jag fortfarande stora rörelseproblem och smärtor, men har fått börja hos sjukgymnast.
 • 2012-08-19 En sen uppdatering av en härlig Special, som slutade lite olyckligt för mig. Se text och bilder under aktiviteter/tävlingar.
  På hemmaplan har Trolla debuterat i Rallylydnad F med godkända 80 p. GRATTIS!! Fia halkar mera efter, tassen inte bra ännu.
  En tråkig nyhet väntade: Fancys bror Frasse, Bluenosers Gimcrack har fått somna in 11 ½ år. Tack Malin och Jon för det fina liv ni gav honom. Vi sörjer med er!
 • 2012-08-05 Kull 16 är fantastiska, det har jag sagt förut! Grattis Tess till ett 1:a pris i Tollingjaktprov idag!!! Phoenix har startat på det första Tollingjaktprovets Elitklass. Tyvärr så lyckades han inte fullt ut. Nelli har startat off. Rallylydnad med full pott 100p. Och så Trollas RLD N!
 • 2012-08-04 Grattis Trolla och Anne som fixade 2 nya godkända Rallyrundor idag och därmed titeln RLD N!!
 • 2012-07-07 Premiär för nya hemsidan!!! Tack Nenette, utan din insats hade den inte blivit av.
 • 2012-07-06 Grattis Gunilla och Perry som idag i Tvååker blev bästa Championhane med CK, bästa hane med CACIB och sen BIM.

  Jag har varit på ReDog med Fia och Rewa idag. Fia har bekymrat mig ett tag. Vi har gått dåligt på 2 rallytävlingar då hon svängt fel och varit onaturligt klumpig, sen har jag hört hur det ibland kom ett skrapljud från ena baktassen när hon gått långt. Det är en seninflammation i vänster baktass som gör ordentligt ont i vissa lägen, men det har inte Fia velat visa. Nu ska det bli korta koppelturer på fast underlag och 15 min. simning varannan dag under c:a en månad, sen återbesök.

  Rewas HD A/C är inte märkbart! Hon är synnerligen välmusklad och belastar sina tassar perfekt jämnt!! Hon är enligt Stefan Rosén en ”högsta vinsten hund”, han föll pladask för hennes sätt att vara, nyfiken, mjuk, lekfull och helt avslappnad i miljön samt hennes välbyggda kropp. Det var skönt att veta att hon är mer än OK och samtidigt få klarhet i Fias förändring, och hon kan ju bli bra igen!

 • 2012-07-01 Grattis Tess till LPII!!!
  Har uppdaterat planerade kullar samt lagt in bilder från Hjälmartollarträff under aktiviteter.
  Trolla i Eskilstuna och tävlade Rallylydnad. Vi gratulerar till 87 p och en 12:e placering av 38 startande.
  Orsa Björnpark äntligen inlagd under Aktiviteter.
 • 2012-06-10 Grattis Phoenix till nya resultat:
  WT ÖKL 50p och en 3:e plats
  Utställning: Excellent, CK, 3 bhkl. 3:a i BIS-finalen för bästa jaktmeriterade.
  Lagt in text och foto från Lagkampen.
  Lisa har fått en rejäl stafylokockinfektion i operationssåret så läkningen går sakta trots insatt medicinering.
 • 2012-05-28 Phoenix har i helgen tagit sitt andra 1:a pris i Tjp ökl och är därmed klar att starta i Elitklass! Hurra för Jennie och Phoenix! Broder Perry har tagit 2 1:a pris i Viltspår ökl, GRATTIS!
  Aili har semestrat med husvagn i Spanien och kom hem lagom till utställningen i Hasslarp: excellent och mycket fin kritik. GRATTIS!
  Lisa är sjukskriven en månad framöver efter en juveroperation. Tre juver är borttagna. Strax innan Öland kände jag små runda,mjuka knölar, en i varje juver. Nu är allt borttaget och enligt vet. så var vi tidigt ute med upptäckten. Känn igenom era tikar regelbundet, det har jag alltid gjort och det lönar sig! Lisa som aldrig varit hos veterinär mer än för vaccin, röntgen och ögonlysning hade väldigt bråttom därifrån efter operationen. Nu är det korta koppelturer och inomhusvistelse som gäller tills vi knipsat bort den långa stygnraden. Hon är pigg som bara den och fattar inte varför. Men stygninspektion med efterföljande köttbulle gillar hon. Särskilt gott när ingen annan får! Det gör jag dagligen för att vänja henne tills jag ska ta stygnen!
 • 2012-05-21 Det blir ingen kull i sommar. Vi får se tiden an.
  Foton från Kennelträffen finns under aktiviteter.
  Vi har varit en vecka på Öland. Det var blåsigt, men vi kunde njuta av lokalt odlad svensk färskpotatis och växthusjordgubbar. Att titta på orkidéer var också en njutning. Semesterveckan avslutades med Tollarklubbens lagkamp. Lagkampen 2012 som vanligt med ett lag bestående av 3 Bluenosers (Charlie, Lisa, Rewa) och en Lyckotassens (Gäspa). Vi var bäst på stora lagsöket!! Alla 4 hundarna jobbade på topp och plockade in 32 av de 40 dummisarna, Rewa kom med nr 33 när tiden just gått ut. Hon var längst in i skogen och tog de som låg 120m bort. Trots detta blev vi bara 7:a totalt av 9 lag. Markeringar och dirigeringar som gick dagen före gav inte så bra utdelning. Bilder kommer under aktiviteter.
  Nytt foto på Maja kull 18 och Elsa kull 13.
 • 2012-04-28 Trolla och jag har varit i Götene i tre dagar. Trolla i höglöp det sa både hon och progesterontestet. Hon och Spex gillar varandra det vet vi sen tidigare och båda var mycket parningsvilliga men tyvärr så blev det ingen parning. Många försök men de misslyckades alla. Trollas nästa löp beräknas bli i januari. Samtidigt nåddes vi av den trista nyheten att Toftemos kennel tagit ultraljud på Tess och att hon tyvärr går tom. Hoppas den tredje systern Diva lyckas bättre, hon har just börjat löpa.
 • 2012-04-21 Grattis Annika som fyllde år i går!
  Grattis Phoenix som fått Excellent och CK på utställning!!!!
  I går var enda dagen med uppehållsväder och liiite sol och då hade vi Kennelträff! Vilken tur att pricka in rätt dag. Bilder kommer senare. Tack alla ni som var med! Gullvivorna har kommit i sydsluttningen i vår hage! Det är vår fast det snöade i fredags!
 • 2012-04-05 Tack Ewa Mattsson för fotot på Tolle och Tess!
  I vår lilla skog har vi låtit fälla de äldsta träden som stod farligt nära byggnader. Björk, tall och gran alla c:a 90 år, dvs jämnåriga med vårt hus.
 • 2012-03-31 Just nu har jag trassel i byte av webhotel och dator. Den moderna datorn tar inte min hemsida gjord i Frontpage från 1998. Det gör att å,ä och ö ser knöligt ut när sidan visas. Det är också svårt att korrigera överföringsfel och att uppdatera. En ny modern hemsida är på väg och med hjälp så kommer den inom kort.
 • 2012-03-25 Idag har Ingrid och husse Erich varit i Stockholm med Tess. Resultat en lyckad parning med Tolle! Ny väntan….
 • 2012-03-24 Vilket firande! Igår fyllde Ingrids far 96 år.
  Idag firar vi Qia 9 år! Och i morgon kull 11 som blir 7 år och kull 16 som fyller 4 år!
  OBS Kennelträff den 21 april! Har du inte fått mail så hör av dig!
 • 2012-03-14 Idag hurrar vi för vår Fancy och syskonen i kull 6! De fyller 11 år idag.
 • 2012-03-08 Tess kom först av systrarna, löpet börjar idag. Då bör det snart vara dags för Trolla och sen Diva!
 • 2012-03-01 Uppdaterat lite av varje samt ändrat startsidan.
 • 2012-02-20 Grattis Doris och Dixie, kull 5, som fyller 11 år idag!!
 • 2012-02-10 GRATTIS Fia som blir 5 år idag och Lisa som blir 8 år i morgon!!!! Tänk vad fort tiden går, våra fina tjejer har blivit rejält vuxna! Grattis även till syskonen i kull 14 resp. kull 8!
  Har uppdaterat planerad kull Ducke – Tess med länk till Duckes egen hemsida.
 • 2012-01-31 Grattis på 4-årsdagen till de stiliga killarna Kasper och Lucas! Vi fäller en tår för lilla Amber.
 • 2012-01-23 I morgon hurrar vi för Tiger som fyller 14 år! Fotot togs vid jul 2011. Han gillar snö! Vi skänker hans syskon i hundhimlen en tanke. Diva och Jedi är nu ögonlysta och har träffats för att bekanta sig med varandra, kort på deras sida.
 • 2012-01-18 Grattis Linus och Gillis, kull 7, på 9-årsdagen! Vi tänker på Eddie som inte längre finns kvar.
 • 2012-01-11 Idag hurrar vi för 5-åringarna i kull 13!!
 • 2012-01-10 Har just fått in ett foto på Sandy, en av 12-åringarna och tidigare kom ett med Vicky. Så härligt, tack! Båda kull 4.
  Vicky är även på ett familjekort med Tyra, Alice (kull 19) och Vicky Det kortet finns hos kull 4 och kull 19.
  Två nya foton på snygge Lucas i kull 15 finns också.
  Vi har fått ett nytt på Stella, kull 20, också.
 • 2012-01-08 Idag firar vi kull 4 systrarna Vicky och Sandy på 12-årsdagen! I ljust minne har vi vår älskade Penny och syskonen Teddy, Oscar, Sassa och Peggy från samma kull.
  På My Dog blev Perry 2:a hane i CHklassen och 3:a i BHKL med Reserv-Cacib. Grattis snygging!
  Vi har fått det ledsamma beskedet att Ehmil, far till kull 14 och 16 har kommit till hundhimlen efter en stroke. Han blev bara 8 år.
 • 2012-01-04 Vi gratulerar kull 17 som fyller 3 år idag! Phoenix har parat Puma, Fagerlands Röda Puma, som finns på Maalarigårdens kennel. Puma är dotter till Bluenosers Gimcrack, Frasse, så det blir extra spännande att följa den kullen!