Penny

BLUENOSERS PENNANT POINT ”Penny”

 

Född: 00-01-08 i kull nr. 4
Död: 08-12-22 pga en tumör, se nedan.
Ägare: Ingrid Larsson, Bluenosers kennel
HD: A/A Armbågar: UA
Ögon: u.a 030418
Ögonlyst: u.a. 040512
Ögon: ua 051019
Ögonlyst: 060921 ua
DNA testad: Genotyp A, normal/clear, är alltså helt fri från PRA-anlag
DNA testad: Normal /clear helt fri från CEA/CH anlag

Fick sin första valpkull 030118.
Andra kullen, som blev minimal, föddes i februari 2004.
Tredje kullen föddes 050325
Fjärde kullen föddes 070210

Pennys sida på rasdata

Info

Penny är vår mattegris. Hon är också vår tåspetsdansös, som tillbringar lika myckat tid trippande upprätt på baktassarna som att gå på alla fyra. Inomhus vill säga, eftersom man inte kan hålla full koll på det matte gör om man inte ser ”över kanten”. 

Pennys sjukdom

080220 var vi till veterinären för kontroll av en växande bula på Pennys nosrygg. Första besöket var redan i oktober 2007. Nu finns bara en lösning: att operera. det sker om en vecka och det är ett svårt ställe att operera på. Tumören visar sig växa ut från benhinnan och nervtrådarna. En provbit skärs ut och sänds på analys. Efter lång överläggning beslutar sig labbet för att det är ett Schwannom och att det ej går att operera pga att både benhinna,  nerver och blodkärl utgör själva tumören. Själv tycker Penny att man kan låta bli att spegla sig och leva vidare. Så länge hon inte lider är allt som vanligt…..

Allteftersom tumören växt har vi anpassat oss. Penny har lärt sig äta på annat vis, i perioder har vi serverat burkmat, men en envis dam som Penny vill ha samma som alla de andra och har återgått till torrfoder när tänderna flyttat på sig/ramlat ur munnen och smärtan avklingat igen. Med en hög ås framför ögonen ser hon inte lika bra som vanligt, men apportera måste man ändå få göra och bära hem tidningen och posten varje dag. Pennys arbetslust, livsvilja och familjekärlek är det som alltid drivit henne och som nu hållit henne i form trots tumören. Hon snarkar hårt när hon sover, på rygg för att få luft genom den svullna gommen, hon dreglar och hennes andedräkt är inte angenäm, men hon älskar livet och oss och vi älskar henne.


Penny 080914

Till sist, den 22 dec. 2008 tar vi det avgörande beslutet: nu får hon ta steget in i himlen. Gå över Regnbågsbron och träffa släkten som gått före. Hon har börjat visa större trötthet och en osäkerhet utomhus, som aldrig funnits förr. Vi vill minnas vår tappra kämpe som hon är nu! Vi kan inte låta henne bli sämre och lida för att hon inte orkar. Tack  för allt Penny! Tack för Linus och Fia som kommer att föra dig vidare!


Fia, Linus och Penny den 22 dec. 2008

Meriter

BIRvalp SKK, Nyköping
Genomförd unghundsbeskrivning
1:a pris på tollingjaktprov NKL 2001-04-28.
CERT på SSRK’s Skoklosterutställning 2001-05-19.
Godkänt apporteringstest 2001-10-14
Tredje pris på SM i Tolling i Fiskeboda 2001-10-20.
Genomförd MHbeskrivning med Godkänd skottreaktion 

Bilder

Penny Penny Fem år ung har Penny börjat köra agility
Penny  Penny  Penny