Amber

BLUENOSERS OCEAN AMBER ”Amber”

Amber 

Född: 2008-01-31 i kull 15
Död: 2008-07-14
Ägare: Bluenosers kennel
Ögon: PRA: Född Normal/Clear

Info

AMBER, vår lilla solstråle, är nu borta, 080714. Ett fruktansvärt tungt beslut att fatta och genomföra. Men vi har tillsammans med våra veterinärer provat allt som kan tänkas. Att hon skulle gå läckande genom livet vore helt otänkbart och ovärdigt henne. Hon blev 5,5 månader och det var en stor förmån att få lära känna denna mjuka tollartik, som nu måst lämna oss och gå till mormorsmor, Winnie,  och mormorsfar, Pim, på andra sidan Regnbågsbron. Du somnade så tryggt i husses och mattes armar och slickade våra tårar. Tack för den förbehållslösa kärlek du gett oss! Du har ett stort rum i våra hjärtan! Vi kommer alltid att söka din like i vår verksamhet.

Amber har gått igenom en stor operation 080421 där en ovanligt liten njure med missbildad urinledare togs bort. Hon är även sydd i urinblåsan eftersom det fanns en fistel till dess baksida från den borttagna urinledaren. Den närmaste tiden blir avgörande för hennes framtid. Vi upptäckte redan när hon var 6 veckor att hon ”läckte” urin . Först behandlades en urinvägsinfektion under 4 veckor, men läckaget fanns kvar och för att få besked gjordes  först kontraströntgen, som visade att ena urinledaren såg tjorvig ut och då var en operation den enda lösningen om vi skulle försöka rädda denna underbara tjej.

Tyvärr läcker Amber fortfarande lite, men vi ska vänta ut en absolut säker läkning inne i urinblåsan innan vi kan veta. Tyvärr så blir inte Amber bra från sin läcka, det måste finnas fler missbildningar i urinvägarna. Vi provar all slags mediciner med samma tråkiga resultat.

REGNBÅGSBRON

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans…

Bilder

Amber 3 månader Amber Amber 0223
Amber 0217