Tävlingar

2016

Specialen i Forsvik. Jag och Phoenix på elit TJP med en nolla pga att han sam ur hand på långa vattendirigeringen. Perry ett tredjepris i Nkl och ett 3:e pris i LKLIII med en andraplacering. På utställning blev Perry BIMsenior och 4 Bhkl. Fler utställda: Stella (även agility) Tove, Siri, Agnes, Iuno. Publik: alla våra, Maja, Clipper och Arrac. Bilder kommer.

2015

Specialen i Sälen. Inga hundar anmälda då Skippers valpar just lämnat oss. Jan domare på WT.

2014

Specialen i Skummeslöv, Halland. Utställning Sailor, Skipper och Bless utan placering. Rewa tollingjaktprov med 0 pris. Jan och Erich gör en shoppingresa till Burg när alla andra åker till Ullared.

2013

Specialen 2013 i Höör, Skåne
En för oss annorlunda Special då vi hade två 11-veckorsvalpar med i husvagnen. Man blir inte lika rörlig då och i synnerhetinte som termometern visade +30 i skuggan hela tiden. Småvalpar måste skyddas i högre grad än de vuxna. Vi bodde på campingen med Hjälmartollarvännerna så gott och glatt sällskap hade vi! Fancy blev i år 4:e bästa veterantik och Rewa nollade sitt TJP tyvärr. Hon var för taggad i år (för lite träning när vi hade 2 valpkullar) så det slog runt i huvudet och hon gick i baklås. Men hon är lika go’ för det! Det var ju vårt fel i grunden som inte tränat normalt.
Vi har faktiskt inga foton från specialen men några från vårt besök hos Aili, kull19, Ruby och Hasse. Vi stod med husvagnen på deras gård utanför Tomelilla ett par dagar, då vi gjorde utflykter på Österlen, främst längs kusten som vanligt. Deras trädgård är fantastisk med en stor damm med fiskar och näckrosor. Denna damm är fullt hundtillåten och Skipper var mer under vattnet än över. Tack för en strålande gästfrihet!
bad,damm valkommenvälkomstdrinken.

 

2012

Specialen  2012 på Öland, Böda Sand

Stranden var underbar tyckte våra hundar.
             

Från Bluenosers deltog:
Totte i WT, men de bröt.
Aili och Sindra i LKLII samt utställning, oplacerade,  Aili även WT.
Rewa på Tollingjaktprov, det blev 0 pris, men en  jättebra prestation i ansmygning, tolling, stadga, vattenarbete.
Rewa fick träffa kullsyskonen Roxane och Rappe som var publik.
Perry har Borrelia och kunde inte tävla, han var anmäld till tollingjaktprov, lydnad och utställning.
Vår Fancy ställdes ut i veteranklass, hon blev 3:e bästa veterantik med HP.
Phoenix startade TJP elit och gjorde ett stundtals lysande jobbsom dock inte riktigt räckte till pris i elitklass.
      
I utställningens jaktklass kom han 5:a med HP. Sen erövrade han titeln:
Årets Tollingjaktprovsmeriterade 2012

Det olyckliga: när jag utan hund stod och tittade på utställningen drog en intillstående hund plötsligt iväg efter en boll.
Hon tog vägen runt mina ben och hennes koppel fällde mig handlöst baklänges. Jag slog i ryggen med en smäll, höll tack och lov upp huvudet. Vi fick avkorta den sköna Ölandssemester vi planerat och åka hem efter 2 dagar med fruktansvärd smärta. Hemma på sjukhuset konstaterades en skadad ryggkota, hematom och skadade muskel/senfästen. Jag har fått prova olika smärtstillande och har nu riktat in mig på en dräglig nivå. Så nu kan allt bara bli bättre!!!

2011

Specialen 2011 i Sälen

Aili och Tess i väntan på platsen i LKLII.  Aili och Stella i utställningsringen för tikar, unghundsklass. Aili blev andra bästa UKLtik!!
Foto: Hasse

2010

Tollarspecialen 23-25 juli

Samlade 21 anmälda Bluenosers + några som publik. Absolut deltagar/närvarorekord för oss!! Jättetack till alla er som var med på ”ett hörn” även publiken! Det blev inga skyhöga resultat men konkurrensen är stor vid en rasspecial.   Vicky och Fancy visade att de är ”stillgoing strong” Vicky placerade sig 4:a i veterantikklassen och Fancy 4:a i seniortikklassen. Stiliga och väl bibehållna tjejer! Övriga resultat: Scott blev 2:a i valpklass 1, hanar Stella blev 5:a i valpklass 1, tikar Shamrock blev 3:a och Rasmus 5:a i valpklass 2, hanar Alice ställdes i valpklass 2, tikar, oplacerade. Aili skulle varit med i valpklass 2, men var tvungen att resa hem tidigt. Rappe och Hector ställdes i unghundsklass, hanar, oplacerade Lucy ställdes i unghundsklass tikar, oplacerade Rewa var anmäld men saknade päls och fick inte vara med för matte, Perry blev 3:a och Gösta 5:a i öppen klass hanar Carey, Fia, Tess och Trolla ställdes i öppen klass tikar, oplacerade-

Oplacerad betyder att hunden inte placerades bland domarens 5 favoriter men jag fick läsa många fina kritiker på era lappar!!
Lydnad:
Hector LKLI  ett 3:e pris
Fia LKLI ett  2:a pris
Tess LKLI ett 1:a pris
Perry LKLII ett 1:a pris

Agility:
Carey 3:a i hopploppet och 10:a i agilityloppet och därmed placerad 3:a i årets agilitytollare.

Workingtest:
Perry, Charlie och Lisa fullföljde, dock utan de högsta poängen.
Fia och jag bröt eftersom det bara inte funkade den dagen.
Roxane skulle ställt upp i tollingjaktprovet, men hade just börjat löpa.

2009

KM på Vingåkers hundklubb 2009-09-27  

Lydnadsklass I:
Lydnadsklass I:

Etta Golden Tessa, 186 p
Tvåa tollaren Strimma, 185,5 p
Trea tollaren Gäspa, 169 p
Fyra tollaren Fia, 160 p
Sen kom labbar och schäfer

Lydnadsklass II

Etta tollaren Athos, 187p
Tvåa tollaren Mynta, 186p vad månde bliva av kull 17???
Trea perron Tova 

2008

Tollarspecialen 2008

Lova 1:a HP, placerad reserv (5) i ukk. Kasper och Lucas.

Foto: Åke Berglund