Planerade kullar

Valpar planeras under 2017-2018
 Efter:   Arbetsviljans Täljsten, Niño

Undan:  Toftemos Bluenose Skipper  
  
HD index  107, inavelsgrad 0,4%       Länk till blivande kullens   sida>>>  

 Vi hoppas att parningen den 3 dec. ger en kull till på Skipper, mor till kull 24 och 25 båda med mycket mentalt, hälso- och utseendemässigt bra valpar. Skipper själv är en underbar, mjuk och social hund med stor vattenpassion och arbetslust. Tyvärr saknar hon totalt intresse av att visa upp sig  vare sig på utställning eller i arbetsprestationer under tävling. Hon sänker hela sin bakdel och visar hur pestigt hon tycker att den typen av uppmärksamheten är. Skipper tränas i NoseWork, Viltspår och apportering.  Hon är utställd med Very good och har gjort ett bra BPH men i övrigt njuter vi av vanligt liv och låter hennes avkommor meritera henne. Clipper har ett 1:a pris i tollingjaktprov, Agnes 1½ år har RLD N i Rallylydnad, Siri 2 godkända rundor i rally. De tränas i apportering och spår. Alla hennes avkommor har gjort BPH med skott och riktigt bra resultat. Den planerade kullen blir en tidig vårkull med beräknad födsel i början av februari.
 
Niños ägare berättar:
Niño är en härlig tollarhane med stort viltintresse. Han är av den lite lugnare sorten med tydlig ”av och på knapp” men har stor arbetslust och är mycket lättlärd. Niño tränas i lydnad, rallylydnad, viltspår, apportering och nosework. Han följer glatt med på allt matte hittar på och älskar att jobba. Han är tyst i arbete.
Niño är mycket sällskaplig och älskar att vara nära och till lags. Han är en riktig gosegris som älskar att bli klappad och kliad. Älskar människor och är snäll mot andra djur. Då vi har tre barn med många kompisar är han van vid mycket liv och rörelse och har aldrig haft något problem med det. Han hänger också med oss på våra husvagnssemestrar där han är en fröjd att ha med, anpassar sig lätt till nya miljöer. Han är en cool kille.
Meriter:
Utställning: 2:a bästa hanhund med CK och CERT,  BIS-unghund Tollarspecialen 2014
Lydnad: 3 förstapris i klass 1, 1 andrapris i klass 2
Rally: 4 godkända rundor i nybörjarklass
Viltspår: 2 förstapris i öppenklass
Övrigt: Genomförd BPH 


 

 

 


   
   
   

Valparnas stamtavla

 

     
 
   
 
”     
 
   
 

 


   
   
   

Valparnas stamtavla

 

     
 
   
 
     
 
   
 

 


 

 

 


Vad innebär det att köpa valp hos oss
Läs här >>>