Nyheter 2013

 • 2013-12-24 Lagt till en julhälsning på startsidan.
 • 2013-12-08 Uppdaterat startsidan med nya foton. Håller på att uppdatera flera sidor.
 • 2013-11-27 Uppdaterat kull 16 med Perrys ögonlysning och div. resultat för Phoenix. Perry är ögonlyst inför parning i januari med Tollarbos Unique von Ducke och lite senare med Bluenosers Thistle. Resultat på ögonen u.a. och han är hereditärt fri från PRA.
 • 2013-11-17 Igår tävlade Aili, kull 19, i Göinge Broby och blev uppflyttad till högre spår! 222 poäng i special och 245.25 i lydnaden. GRATTIS Ruby och Aili! Charlie, kull 13, har opererats för diskbråck och har nu börjat vifta på svansen igen, dock återstår en för honom otroligt tråkig konvalescens.
 • 2013-11-15 Nytt på startsidan: foton på tre syskon, Sailor, Rusty, Zoe, 6 månader unga. Deras syster Zoe har blivit BIR på utställning för tredje gången!! Alla i kull 23.
 • 2013-11-03. Idag grattar vi Fias ende valp Leo på 3-årsdagen!! Zoe, kull 23, har varit på dubbelutställning hemma i Norge och blev BIRvalp ena dagen och andra bästa valpden andra! Bless, kull 23, blev andra bästa valp 1 i Mjölby. Rappe, kull 18, har fått ett 3:epris i LKLI. I övrigt har vi haft en total datakrasch i den stora huvuddatorn. Tack vare den externa disken, där jag spar alla foton och viktiga dokument, börjar vi få ordning på det mesta, dock har adresslistor och många sparade mail försvunnit.
 • 2013-10-11 Grattis Sailor med syskon i kull 23 till 5 månader idag! Sailor har fått en egen sida idag.
 • 2013-10-08 Aili, kull 19, var i söndags i Höör och tävlade Patrullhund och blev uppflyttad till högre klass. Grattis!! Zoe, kull 23, har varit med på andjakt. Tack Tanya för många fina bilder! Ny bild på kullsidan samt apportering inlagd ihop med kullens valpträff.
 • 2013-10-03 Har fått ett nytt foto på Zoe, det finns under kull 23.
 • 2013-10-02 Äntligen uppdaterat med bilder från valpträffen den 21/9. Fia trea och Trolla tvåa i KM Rallylydnad Fortsättning.
  Har lagt in en bild på varje valp i infofälten vid resp. kull 22 och 23. Zoe, kull 23, utställd med BIRvalp och BIG4valp, grattis!!
 • 2013-09-16 Grattis Rewas bror Rappe som tävlat Rallylydnad nybörjare med godkänt resultat!!! Själva har vi tillbringat hela helgen i husvagnen vid Fiskeboda camping. Hjälmartollarträff med kräftskiva. Skippers syster Siri kom från Nyköping och därmed även Sailors syster Bless. Deras syster Vittra kom med mamma Trolla till söndagens träning så det blev en skön släktträff!
 • 2013-08-31 Grattis Roxane som idag blev Svensk viltspårchampion SE VCH!!
 • 2013-08-18 Efter mycken vånda har vi bestämt oss för att släppa iväg ljuvliga Schooner. Vi hinner inte med Skipper 6 mån. och 2 yngre valpar förutom de vuxna hundarna. Nu är Sailor ensam om att vara minst. Att rätt hem dök upp underlättade! Har uppdaterat kull 22 och 23 med kall-namn och ägare. Bilder och rapport från semester och Specialen kommer.
 • 2013-07-23 Grattis till 1:a i Ökl viltspår Roxane! Boheme kallas numera Schooner för att följa den marina linjen, hans namn Boheme är taget efter en skonare! Sen passar det fint ihop med Skipper och Sailor. Idag har vi skickat inbjudan till Kennelträff med mail. Om du inte fått det så hör av dig!
 • 2013-07-21 Lagt lite aktuella bilder på startsidan samt en ny bild på Amber /våra hundar.
 • 2013-07-19 Hanen i kull 23 finns kvar hos oss i väntan på ett bra hem. Han är nu 10 veckor.
 • 2013-07-15 Nytt foto på Skipper.
  I helgen har vi varit på Skippers valpträff med Toftemos i Oxelösund. Vi lyckades få in alla 8 hundarna i bilen! Sen var resten en enkel match. 2 sov i bilen( veteranerna) och resten med oss i husvagnen. Två dagar med hundträning för matte och Skipper. Husse tog hand om de fem vuxna och småvalparna skötte sig helt underbart bra i sin komposthage med bur-koja. Runt dem var det hela tiden liv och rörelse men de kopplade av fint mellan lekvarven när syster Bless, tik 5, (Toftemos nya) kom in på besök.Jo, vi har två valpar kvar ur kull 23. Sailor, tik 1, som vi bestämde oss att behålla, och Bohém, ende hanvalpen, nr6, som är kvar ett tag?? i väntan på nytt hem. Dröjer det länge vet man aldrig hur det går…. Han är helt underbar och trivs så bra med sin syster. Stora kusinen Skipper har börjat leka med dem och tycker att det är helt OK med två mindre. En syster, tik 2, bor ju hemma hos mamma Trolla och kusin Amber, valp6, från kull 22 bor hos sin mamma Diva som fodertik så släkten är samlad.
 • 2013-07-10 Vi har nåtts av den tråkiga nyheten att Fancys syster Nora, Bluenosers Mermaid, fått somna in. Hennes ryggbesvär gjorde att matte och husse var tvungna att ta det svåraste av alla beslut för en hundägare. Nu har Nora inte ont mer! Tack Marie och Ola för hennes 12 härliga år med er!
 • 2013-07-08 Valparna i kull 23 ger sig iväg en efter en. Bianca ända till Bergen, Zoe till Oslo, Beatrice ”Vittra” hem till mamma Trolla här i Vingåker, Bless till släkten hos Toftemos i Nyköping……Snart är bara Sailor kvar hos oss. Ny bild på startsidan. Valparnas namn finns på kull 23. Roxane i kull 18 har klarat anlagsprov i viltspår galant!
 • 2013-07-01 I går och idag har valparna i kull 22 åkt till sina nya hem. Vi önskar dem och deras ägare varmt lycka till! Det blev ett tillfälligt tomrum hemma men kull 23 bredde snart ut sig ordentligt och Skipper har övertagit Divas sovplats. Nu ska Trolla komma och besöka sina valpar!
 • 2013-06-19 Uppdaterat kull 22 med namnen samt 8-veckorsfoton och kull 23 med 7-veckorsfoton.
 • 2013-06-26 Foto på Skipper i apportträning. Den siste ur kull 2, född i januari 1998 har fått somna in efter en stroke. Tiger har haft 15½ härliga år med sin familj! Vi uppfödare tackar er för det sköna liv han levt!
 • 2013-06-19 Aili i kull 19 har varit i farten efter sin Italiensemester. Hon är nu SE VCH svensk viltspårchampion. Utställningar i Hasslarp gav Excellent ena dagen och Very Good andra dagen. Lydnadsklass II 158,5 p, ett andra pris. Grattis till er!
 • 2013-06-12 Nu har vi valt hem till hanvalpen!
 • 2013-06-07 Alla 7 tikarna placerade. Det blev en mycket familjär historia där alla utom 2 kommer till ”gamla” Bluenosershem. Och de två flyttar till Norge. Av de 6 hanarna har vi hem till 5 i dagsläget varav ett ”gammalt bluenoserhem”, vi är ju lite nogräknade men finner säkert en bra lösning till den 6:e. Kanske hos någon som inte fick en tik? Annars blir han kvar hemma tillsammans med den Trollungetik vi behåller.
 • 2013-05-26 Tack starka Trolla för att du överlevde den blodförgiftning som bakterien gav dig! Individuella bilder på Trollungarna kull 23 och på de lite större kusinerna i kull 22. Diva är en hjältinna i det tysta som klarar alla 13 valparna!
 • 2013-05-22 En underbar nyhet och en oerhört tragisk, vilken tar man först? Den UNDERBARA: Trolla har just hämtats av sin matte och husse, det gick snabbt med återhämtningen!Den tragiska: En ny lysande stjärna har tänts på hundhimlen. Tidigt på morgonen den 21 maj somnade Tess, Bluenosers Pacific PetiTess Toftemo, in.
  Hon hade drabbats av AIHA , autoimmun hemolytisk anemi (AIHA) ett tillstånd, där immunförsvaret utan yttre anledning (autoimmunt) angriper och förstör hundens röda blodkroppar (hemolys) vilket alltså leder till blodbrist (anemi). AIHA uppträder sporadiskt och kan ibland få fatal utgång. Vanligtvis kan man inte hitta någon förklaring till sjukdomens uppkomst, men det finns fall där sjukdomen tycks ha utlösts som en reaktion på läkemedel. Tess har drabbats av olika överkänslighetssymtom av samtliga i marknaden effektiva fästingmedel och hennes veterinär har noga studerat ämnet.
  Vi sörjer denna underbara tik tillsammans med Leila och Erich.
 • 2013-05-21 Trolla opererad, livmoder och äggstockar borttagna, dränage i juvret och noggrann passning att det är bakteriefritt. Hon blir kvar på IVA ett par dagar till, sen vårdavdelning. Veterinärerna ser nu slutet på det hela och förhoppningsvis har de rätt!
  De små Trollungarna har alla öppnat sina ögon, en bild på sidan kull 23.
 • 2013-05-20 Nya besked från Strömsholm gör oss mer ledsna och bekymrade:
  Trollas juver har brustit, inget konstigt egentligen.
  Vår Fancy hade en sån ”komördarinfektion” 2004 och var farligt nära att få
  blodförgiftning trots vård innan bölden märktes, alltså lika som för Trolla.
  Men Trolla har dessutom en livmoderinflammation. Idag borde de ha opererat men
  ett kraftigt nytt blåsljud på hjärtat stoppar det. Vad ska denna goa hund och
  hennes lika goa ägare behöva gå igenom?Valparna ökar sakta men stadigt i vikt
 • 2013-05-20 Igår var Phoenix på utställning i Östersund. Han fick CERT och blev BIR!!! Hurra Phoenix, både smart och bevisat snygg!
 • 2013-05-19 Trolla-rapport: De har konstaterat att det ligger en böld innanför juvret och att det finns vätska i livmodern, även lite var i flytningarna.
  Plan A är att sätta in ytterligare ett penicillin. Plan B är operation. I morgon gör dom ett nytt ultraljud och tar därefter beslut i samråd med Trollas matte och husse.
  Veterinären som ringde tyckte Trolla var en underbar hund och skulle göra sitt bästa för henne.
  Hon har stått på antibiotika sen i söndags 12/5 pga utdragen förlossning och Galakstop sen i onsdags. Nu vänder det. Båda åkommorna är behandlingsbara eller möjliga att operera. Trollas matte och husse avgör tillsammans med veterinär vad som blir bäst. Men att hon skulle bli så otroligt dålig, stackars liten. Strömsholm skrev ut antibiotika när vi for hem med valparna, men den var givetvis inte tillräckligt stark för att möta detta. Sen var vi till vår veterinär 2 ggr utan att något upptäcktes. Ibland går det skrämmande fort.
 • 2013-05-19 kl. 14.00: Har just fått rapport från Strömsholm. Trollas feber har gått ner under 39 (intravenös antibiotika) Hon har fått gå ut och kissa. Vill inte äta, men har stödmatats. Trött och med en mycket spänd buk så har hon i alla fall lämnat syrgasen och återvänt till livet känns det som. Nu återstår bara en diagnos så hon kan behandlas helt rätt! Vi hoppas!
 • 2013-05-28 Att fördela Trollas valpar som idag är en vecka väntar jag med! De mår bra men det känns bättre för oss att vänta! Trollas tillstånd upptar alla tankar och 13 valpar + vår 3-månaders all tid!
 • 2013-05-18 Trolla var jättepigg igår och vi trodde alla att det var över, men..
  I morse kördes Trolla i ilfart till Strömsholms djursjukhus. Hög feber, skakningar och under resan även stelnande ben gjorde att Strömsholm givetvis precis som vi trodde eklampsi igen. De tog emot utanför och satte in kalk direkt. Tempen 40,8 och alla tänkbara prover togs. Det var INTE kalkbrist. Så nu kämpar Trolla och personalen på intensiven för hennes liv och för att få veta vad symtomen kommer av. Så oerhört jobbigt både för oss och än värre för hennes ägare.
 • 2013-05-16 Ibland kör det ihop sig. Ni som ringer och mailar och får vänta på svar: det finns givetvis en förklaring för jag har inte glömt er! Trolla har drabbats av eklampsi (mjölkkramp) och får inte längre mata sina valpar. Hon har flyttat hem till sitt egna hem och valparna är kvar här. Diva har tagit sig an även dessa valpar så hon har nu 13 att sköta om. Hon är helt fantastisk! Men jag måste vara rädd om henne och stödmata i synnerhet kull 22 som ju är 11 dagar nu och rejält stora. Detta gör att jag sover lite då och då på dygnet, kryper på alla 4 vid valplådorna och/eller ägnar mig åt de vuxna hundarna. Att svara i telefon känns ibland som en störning och då avstår jag. Rapporter kommer efterhand här!
 • 2013-05-15 Nu är sidan till kull 23 påbörjad.
 • 2013-05-14 Valparna i kull 22 har öppnat ögonen på sitt 9:e dygn, bilder på deras sida kull 22. Valparna i kull 23 har ökat i vikt stadigt och nu börjar vi vår slutliga svåra beslutsrunda om valparnas framtida hem. Svår eftersom så många bra familjer sitter där hemma och hoppas och fastän det kan tyckas vara gott om valpar så räcker de inte till alla.
 • 2013-05-12 Igår den 11 maj föddes Trollas valpar, 6 tikar och 1 hane! Kull 23 kommer att få en hemsida när jag får tid.
 • 2013-05-09 Börjat skapa sidan till kull 22. Mor Diva och de 6 valparna mår jättebra. Diva har gott om mjölk så ingen tappade ett enda gram utan ökat i vikt från dag 1! Kennelträff blir det den 24 augusti – mer info kommer!
 • 2013-05-06 Phoenix gjorde debut i Mästarklass igår och skötte sig fint. 86 poäng efter en miss
  så vi fick fel övning -10 poäng. Kom tvåa i klassen.
 • 2013-05-05 Divas valpar äntligen här! Efter en veckas väntan blev det ett snitt i morse på Strömsholm. Redan på eftermiddagen så njuter Diva i fulla drag av en tik och fem hanar. Kull 22 ska få en egen sida så fort jag hinner. Alla som väntar på valpbesked: det får vänta tills Trollas kull också är född. Då vet vi precis vad vi har. Dessutom kan det hända oförutsedda saker med valpar under den första veckan. Deras födelsevikter var mellan 325 och 480g.
 • 2013-04-19 Igår klarade Aili sitt andra viltspårprov Ökl, nu återstår bara ett… Grattis!!
 • 2013-04-15 Phoenix har tävlat avancerad Rallylydnad igen: Tredje starten gav 87 poäng och nu är han kvalificerad för Mästarklass!! Grattis! Syrrorna Diva och Trolla frodas, magarna växer!
 • 2013-04-01 I torsdag flyttade Skipper in, välkommen! Hennes sida är påbörjad, men att få foton på rätt plats går inte alltid direkt…
 • 2013-03-25 Grattis kull 16 på 5-årsdagen! Grattis kull 11 på 8-årsdagen med en varm tanke till Texas.
 • 2013-03-15 Har besökt Skipper igen, söt tjej, se startsidan!
 • 2013-03-14 Idag firar vi rejält. Fancy fyller hela 12 år! Grattis även till hemmes syskon i kull 6 med många tankar till Sigge och Frasse som lämnat sina familjer för landet vid Regnbågsbron.
 • 2013-03-05 GRATTIS till veterandagen kull 10!
 • 2013-03-04 GRATTIS till 3-åringarna i kull 20! Grattis Rappe, kull 18, som har varit i Moheda på utställning. Mycket bra kritik men lite mullig gav ett Very Good.
 • 2013-02-28 Grattis kull 12 på födelsedagen och varma tankar till den som lämnat jorden!
 • Nu löper både Diva och Trolla samtidigt. Vi löser det bara alla inblandade hundar gör sitt!
 • 2013-02-20 Hurra för 12-åringarna Dixie och Moxie!! Två friska pigga tjejer, som utgjorde hela kull 5!
 • 2013-02-10 Phoenix, kull 16, har gjort sin andra start i Rallylydnad avancerad klass med godkända 82 p. Grattis!
 • 2013-02-10 Hurra för vår Fia och syrran Vinga på 6-årsdagen!
 • 2013-02-01 Vi har hälsat på hos Tess och Toftemos. Tess var som alltid glad att träffa oss och motade in oss till valparna som hon stolt visade upp. Foton under Planerade kullar Tess.
 • 2013-01-31 Vi hurrar för bröderna Kasper och Lukas på deras 5-årsdag! Samtidigt som jag med ödmjukhet minns vår lilla Amber!
  Vi har fått ett tråkigt besked, Texas, Bluenosers Neil Harbour i kull 11, har fått lämna sin familj. Tack Karin med familj för det fina liv ni gett honom!
  Jag citerar hans matte: Saknaden är stor för oss alla. Sedan han kom till oss har familjen utökats med tre barn som alla haft lyckan att få umgås med en sådan hund och själ. Barnen pratar ofta om honom och han kommer ofta till dem och till mig i våra drömmar. Han var så mycket mer än en hund. För mig var han en av de största kärlekerna, den som fick komma allra längst in i hjärtat.
 • 2013-01-30 I natt, hos Toftemos, födde Tess 8 valpar, 5 tikar och 3 hanar. Ett par dagar innan beräknat men alla mår bra! Marita var lika duktig som valpmorska som när hon förde Tess till 1:a pris i TJP!!! Foton kommer till helgen!
 • 2013-01-24 Hurra för Tiger, kull 2, på 15-årsdagen!! Vi tänker extra på vår Titti och bröderna Jack och Kim som inte finns med oss längre.
 • 2013-01-20 Idag har Phoenix debuterat i avancerad klass rallylydnad. Han fick ihop 92 poäng till slut så nu är den första uppflyttningspoängen i hamn. Grattis!
 • 2013-01-18 Hurra för våran Linus med broder Gillis på 10-årsdagen!! En varm tanke till tredje brodern Eddie som inte är med oss längre.
 • 2013-01-11 Idag fyller kull 13 6 år! grattis hela gänget!
 • 2013-01-08 Stort grattis Vicky och Sandy som idag fyller 13 år! Underbart att ni båda mår bra och lever ett roligt liv. Vi skänker varma tankar till Oscar, Teddy, Sassa, Peggy och vår egen Penny som alla vandrat över regnbågsbron. Kull 4 var och är fantastiska!
  Har lagt in en fin bild på fina Stella, sist på kull20-sidan. Stella ska få en egen sida så småningom inför den senareplanerade kullen med Perry.
 • 2013-01-04 Grattis kull 17 på 4-årsdagen! Och GRATTIS till snyggPerry, med matte Gunilla, som varit på MyDog. Igår BIM med Cacib och idag 4:e bäste hane!
  Uppdaterat Planerade kullar.