Nyheter 2011

 • 2011-12-31 Snart ett nytt år att fylla med underbara upplevelser! Julen blev grön hos oss, men då syns julrosorna bättre! Alla barn, barnbarn och deras hundar samt gamla svärmor var här så julstämning fanns även utan snö. Vi har även hunnit få besök av trevliga blivande valpköpare och då har både Diva och Trolla med resp. mattar varit med. Två kort från min mobil på Diva, tagna i aug., samt 2 nya på Jedi finns på deras sida (planerade kullar)
 • 2011-12-22 Vintersolståndet, mulen dag -0,5, 2 dm snö. Det blev vinter! Den 22 dec. förra året hade vi -23! Inte skönt – dagens temp. känns bättre.
  Perry deltog på Stockholmsutställningen och fick Excellent! Grattis!
 • 2011-12-05 I morgon hurrar vi för kull 19 som blir 2 år!!
  Sindra, kull 19, blev BIR med HP på inoff. utställning.
  Vi har fått kort på Tolle, tack Mattssons!
  Jag har länkat om Phoenix’ hemsida.
  Så har vi fått ett ledsamt mail från Vesa i Finland. Linussonen Fonzie som hette Lux.LT och EST JUN CH, FI, LT och EST CH Small Fetcher Jesse James dog i en bilolycka tidigare i höstas.
 • 2011-11-29 Uppdateringar med utökad info under Planer, planerade kullar.
 • 2011-11-23 Uppdaterat planerade kullar. Divas blivande kavaljer Star Wars Return Of The Jedi. Mer info
 • 2011-11-14 Phoenix’ debut i lydnadens Elitklass renderade ett 3:e pris med 209,5 poäng, inga nollade moment! Bra jobbat!
  Vi har fått ett nytt foto på stilige Dexter i kull 20.
 • 2011-11-03 Idag grattar vi Fias ende son LEO på 1-årsdagen!!
 • 2011-11-01 Hänt sen sist: Stella har åkt hem! Hela hennes familj har kommit hem vilket känns underbart! Fast nog saknar vi henne!
  Vi har tränat vid Fiskeboda, nya bilder under aktiviteter.
  Nya bilder på Trollas, Fias, Rewas och Lisas sidor. Fotograf Anders Hellstedt
  Fia har brutit en klo så illa att även pulpan gick av. Det blir en lång läkprocess.
  Tess har hälsat på sin blivande fästman.
  Qia och Lova med familj har varit här ett par dagar.
 • 2011-10-16 I helgen var det Fias tur att visa framtassarna! Första officiella rallylydnadstävlingen gick i Eskilstuna 2011-10-15 och Fia fick 86p och blev godkänd! Av hennes 14 minuspoäng var 10 på en station: SITT, STÅ blev till SITT, KNÄSTRÄCK och SITT igen. Annars var det en härligt följsam Fia!
 • 2011-10-11 Tess har gjort det igen! 1:a pris i LKLII och klassvinst med 172,5 p. Grattis! Nu väntar vi på nästa…
  Jag måste nog snarast börja på en ny hemsida i en annan dator. Jag får varningar om inkonsekventa, instabila, mm diskar så fort jag slår på antikviteterna: både dator och Frontpageprogram är från 1998 och inte alls kompatibla med våra nyare apparater. Om uppdateringarna upphör under en längre tid så kan ni räkna ut att jag sliter mitt hår i ett nytt program. Hjälp mottages tacksamt!!
 • 2011-10-04 I helgen har Tess tagit ett 1:a pris och klassvinst i LKLII med 162p.
  Phoenix har startat Rallylydnad forts. och fixade 99/100 och klassvinst! Båda i kull 16!!
  Aili i kull 19 knep andra platsen i lydnad på KM!! Grattis alla tre!
 • 2011-09-26 Kull 16 är TOPPEN, det har jag sagt tidigare och jag kommer säkert att få anledning fler gånger! Phoenix tog ett 2:a pris i TJP ÖKL.
 • 2011-09-20 Idag blev Trolla Viltspårschampion!! Grattis! Tilltänkte kavaljeren Spex har nyligen erövrat samma titel. Läs mer om Trolla och Spex, följ länkar på sidan!
  Simba kull 20 har gjort ett mycket bra MH och avslutade med 2 på skott.
  Phoenix har startat i Rallylydnad, resultat 100/100 och direkt uppflyttad! Grattis!!
  Trolla och Fia har tävlat rallylydnad på KM båda klart godkända 83 resp 78p.
  Stella, kull 20, bor tillfälligt hos oss. En dotter i familjen ligger i Linköping med svåra brännskador och familjen behöver verkligen vara hos henne. Stella smälter in fint här, mamma Lisa ser till att hon följer spelreglerna.
 • 2011-09-04 Perry blev SEU(u)CH och BIR idag! Hurra! Vi var med till Dingtuna med champagne i ryggsäcken utifall att…. Vi har ju varit med vid alla 3 CERT-en. Foto på Diva från Eskilstuna inlagt.
  Under semestern nåddes vi av den tråkiga nyheten att Oscar, Bluenosers Digby Gut, i den underbara kull 4 fått somna in. Vi sörjer med familjen. Tack Calle och Kerstin för att han haft ett så bra liv!
 • 2011-08-22 Igår debuterade Diva med husse Tommy i utställningsringen i Eskilstuna, resultat Very good! De gjorde en jättefin debut! Vi väntar på foton därifrån. Dagen innan var syster Tess i Norrköping, där hon vann Championklassen med CK!! Bilder från Specialen från Ailis husse finns under aktiviteter.
 • 2011-08-15 Hemma igen efter 2 veckors semester som inkluderade Tollarspecialen och avslutades i Askersund.
  Vilka härliga dagar på Specialen! Phoenix tog ett 1:a pris i ÖKL Tollingjaktprov, Perry 78 p. på Workingtest, ett 1:a pris och så blev han tredje bästa hane i finalen efter att ha vunnit ÖKL hanhundar och blivit BIM i ÖKL.
  Aili blev andra bästa unghundstik, Fancy placerade sig 4 i Veterantikklassen, Tess fick HP i ÖKL tikar men sedan oplacerad.
  Rappe, Stella, Roxane, Hector, Charlie och Lisa gjorde sitt bästa men det räckte inte hela vägen.
  I lördags blev Bluenosers Pacific Perry ”Perry” blev BIR med CERT i Askersund. Dock oplacerad i gruppen.
  Bluenosers Thistle ”Stella” Very good i Ukl tikar.
  Under semestern besökte vi Orsa Björnpark. Foton kommer!
  Aili var i Ockelbo helgen efter Specialen: godkänd och uppflyttad till lägre klass spår.
 • 2011-07-31 Idag slog Roxane till med ett 1:a pris i TJP nybörjarklass i ockelbo, GRATTIS!!!
  Och Phoenix tog ett 2:a pris i ÖKL TJP!!! Gissa om man är stolt uppfödare!
 • 2011-07-30 Idag slog Phoenix till: det blev ett 1:a pris på TJP i Ockelbo, stort GRATTIS!!
  Linus bror Gillis har seglat på semestern, ett par kort finns på hans sida.
  Den 28/7 fick vi 4 platser till MH i Flen. Tre mycket duktiga tikar och en kille som gjorde sitt bästa i värmen kunde komma med kort varsel. Jag är så stolt över Rewas, Divas och Stellas runda på MHbanan, pigga nyfikna och modiga tjejer!
  Trollas löp har gått utan att hon kom i höglöp. Kanske parar man sig inte mitt i rötmånaden. Nu får vi vänta till nästa löp i början på 2012!!
 • 2011-07-22 Perry var till Tvååker förra veckan. Goda resultat: Fredag: excellent och fyra totalt Lördag: excellent och tvåa totalt. Fick superbra bedömning men tyvärr inget Cert. Det är så nära….
  Snart är det dags för Trollas tripp till Spex!
  Vi hade ett ruskigt åskväder inatt med ett nedslag mycket nära oss. Det gick ner i telefonledningen och det är ju vida bättre än i huset!
 • 2011-07-14 I måndags började Trolla löpa så nu får vi snart åka till Spex igen!
  Jennie, Phoenix och Dice har varit på besök. Kul när ”valpar” kommer på besök!
  Och till middag på kvällen kom även Trolla med matte och husse! Det blev mycket prat och även träning med fågel och dummies. Jennie påminde mig att jag glömt att nämna Phoenix’ valpar på Agrosofens kennel 6 små gulliga krabater och just idag är Jennie och Phoenix där och kelar! Nu står de med under Phoenix , kull 16 också!
 • 2011-07-11 Glömde några viktiga uppgifter: Rappe, kull 18, har blivit godkänd i viltspår anlagsklass samt fick Very Good av Ing-Marie Hagelin i Gränna.
  Simba, kull 20, är röntgad HD A och ED 0!!
 • 2011-07-10 Perry är sen i maj LPI LPII Bluenosers Pacific Perry, tänk att jag missat det, GRATTIS!!
  Nya bilder på Simba och Dexter, kull 20 och Siri, kull 19. Tack för dem!
  Bild och text från Lagkampen är inlagt under Aktiviteter.
  Medan vi väntar på Trollas löp och MH-dagar så blir det mycket vatten och lekar.
  Barnbarnet Johan har varit på sin vanliga sommarvistelse hos oss så vi har haft lite kusinskoj tillsammans med Hanna och Tobias som bor i Katrineholm.
  MH i Gnesta den 9/7 blev tyvärr inställt pga skadad A-figurant. Det kommer i höst istället hoppas jag.
  I värsta värmen flyttar vi min 95-årige far till serviceboende och packar ihop ett gammalt hem, mycket av det från min barndom.
 • 2011-06-08 Nu har det hänt mycket. Sindra i kull 19 har tagit ett första första pris i LKLI med 169p. Grattis!!
  Den 28/5 var Ingrid på träff med seminariekamraterna i Linköping. Bild och text Semisträffar längst ner i menyn.
  Direkt efter den åkte vi på semester. Tänk att ha semester en så underbart varm och vacker vecka! Först några dagar vid Vättern, sen drog vi vagnen till Vänersborg och Lagkampen. Resultatet där kunde blivit bättre för Hjälmartollarlaget, men markeringar är vi OK på och Lagsök är vi jättebra på, återstår att verkligen träna dirigering! Mer text och bilder från lagkampen kommer. Men först ska jag åka till Johan och vara mormor i 2 dagar och sen gå sista steget i Åsa Ahlboms Instruktörskurs.
 • 2011-05-29 Perry har tävlat i LKL II två helger och fått 1:a pris två gånger: 110522 177p och 110527 175,5 p, grattis!!!!
  Phoenix har startat på Tollingjaktprov, skötte sig utmärkt men fick ”bara” ett 2:a pris. Stort grattis!
  Vi har hört hur bra du var! Grattis Gunilla och Jennie till era framgångar!
  Kull 16 ÄR toppen! Rappe har varit på inoff utställnning för Inge E-son Thor, det gick bra! Grattis!
  Ingrid har varit i Linköping på 45-årsträff (lärarexamen) i Linköping. 20 av ursprungliga 24 var med. En strålande fin sammanhållning genom åren då vi träffas vart 5:e år. Bilder kommer så snart jag hinner.
 • 2011-05-20 Äntligen tid över till datorn!
  I söndags var det unghundsbeskrivning för kull 19 och kull 20. 4 från kull 19 och alla 5 från kull 20 hade möjlighet att delta. Stort tack till er som kom med era hundar och till Anna Fredriksson och Eva Nordenberg för en proffsig beskrivning. Alltid lika roligt att bjuda in er!!! Bilder på samtliga hundar under aktiviteter. Stella i kull 20 har fått sitt röntgenresultat: HD A och ED 0.
 • 2011-05-02 Många goda nyheter: På annandagen kom Hector, kull 17, och Leo, kull 21, och tränade apportering. Först med dummie och sen med flera olika fåglar. Så bra det gick! Bilder vid deras kullsida och under aktiviteter.
  Alice, kull 19, är röntgad HD A och ED 0!! 7 av 8 är nu friröntgade i kull 19. En återstår.
  1 maj var det Rallylydnadstävling på Vingåkers Hundklubb. 36 anmälda i nybörjarklass och 7 i fortsättningsklass. Nelly, Bluenosers Pacific Pimpinell, ur kull 16, tog hem nybörjarklass med 100p, inte ett enda fel!!! Grattis!! Bra jobbat husse Emanuel och Nelly!
  Nya foton kull 16. Bra gick det också för Anne och Trolla, Kull 16, som fick 87 p av de möjliga 100. Grattis!!
 • 2011-04-23 Igår var vi till Mariestad och träffade Spex. Foton under Planerad kull. Det var en hellyckad eftermiddag. Trolla och Spex hittade varandra direkt!
 • 2011-04-17 Nu är hela backen bakom huset blå av blåsippor. Sen kommer den vita perioden med vitsippor, därefter den gula med gullvivor och samtidigt maskrosor (på gräsmattan) och sen den doftande vita perioden då hela backen och vår skogsdunge fylls av liljekonvaljer, efter det knockas doftsinnet av vildkaprifolen som breder ut sig mer för varje år. Sverige är fantastiskt med alla sina naturupplevelser.
  Lite nya vårbilder på Rewa.
 • 2011-04-03 Just idag skulle vår kära Topsi fyllt 19 år!
  Uppdatering av aktiviteter med träfftillfällen för de yngre kullarna. Phoenix har varit superduktig!!!
  Den 25 mars tävlade han LKLIII i Åsele. Resultat: 272 poäng, 1:a pris, klassvinst och uppflytt till Eliten!! Grattis Jennie och Phoenix!!
 • 2011-03-25 Idag hurrar vi för kull 11 som fyller 6 år!!
  Vi hurrar också för kull 16, som fyller 3 år idag!!
 • 2011-03-24 Idag grattar vi Qia, Flottatjärn’s Qiara på Bluenose, på 8-årsdagen!!
 • 2011-03-21 Nya bilder på Rewa i den sista? vårsnön.
  Aili, kull 19, har gjort MH hemma i Skåne.
  Sindra,kull 19, är röntgad HD A och ED 0.
 • 2011-03-14 Vår vackra SE U(u)CH Fancy fyller 10 år! Grattis till Fancy och de övriga 5 i kull 6! I kullen finns 3 champions, Nora, Frasse och Fancy. Ny bild på syster Nora till födelsedagen.
  Vi tänker på Raven, som inte är med längre.
  Stella i kull 20 har varit på utställning. Hon blev BIM och fick HP. Bild som visar att matte och Stella springer snyggt i ringen!
 • 2011-03-05 Kull 10 grattas på 6-årsdagen!!
 • 2011-03-04 För precis ett år sedan föddes kull 20 och Qia skadade ryggen. Nu är Qia så bra man kan bli efter en sådan skada och KULL 20 FYLLER 1 ÅR!! Grattis kull 20 på er första årsdag!
 • 2011-02-28 Grattis på 5-årsdagen kull 12!!
 • 2011-02-27 Hurra för Carey som blir 7 år idag!
  Hurra också för kull 18 som blir 2 år idag!
 • 2011-02-25 Idag hurrar vi för Viska som fyller 6 år! Tack för 2 fina valpkullar, 16 och 19!
 • 2011-02-20 Idag fyller Dixie och Doris 10 år, GRATTIS!
 • 2011-02-10 Nu firar vi i dagarna två! Idag fyller Fia och Vinga 4 år!! I morgon fyller Lisa med 6 syskon 7 år!! Grattis allihop, hoppas dagen blir firad!
 • 2011-02-07 Linus och Flottatjärn’s Yatsy har fått 9 valpar idag. Bild Linusbarn.
  Siri i kull 19 är röntgad HD A och ED 0.
  Trolla var till Mjölby på SSRK utställning i helgen. Hon är Very good, enligt domaren.
  Perry har vunnit Aktivitetspriset och blev 3:e bästa lydnadshund och 3:e bästa tävlingshund på sin Brukshundklubb. Grattis till syskonen!!
 • 2011-01-31 Grattis på 3-årsdagen Lucas och Kasper!
  Rasmus, kull 19, är röntgad HD A och ED 0!
 • 2011-01-24 Grattis på 13-årsdagen Tigger!! Den ende som finns kvar i kull 2.
 • 2011-01-17 Grattis Linus och Gillis!!! åtta år i morgon!
  Den 18/ 1 2011 fyller Linus 8 år, men han är fortfarande glad och valpig som en unghund. I februari blir han pappa igen, hans äldsta avkommor är 5½ år nu och de yngsta 2½ år. Med bra avkommestatistik kan han gott få några valpar till och i början av februari föds en kull på Flottatjärns kennel.
 • 2011-01-11 Vi hurrar för kull 13 som fyller 4 år idag!
 • 2011-01-09 Två av de vackra syskonen i kull 16 har varit på My Dog. Lördag: Perry en 1:a i ÖKL och Tess vann Championklassen med CK och blev BTKL 2, med Res. CACIB. Söndag vann Perry ÖKL med CK, men blev oplacerad i BHKL. Grattis fam Åhs och Toftemo!!
  Nu väntar vi med spänning på att Linus ska bli far igen på Flottatjärns kennel.
  Från Leo har vi fått flera trevliga rapporter och en film, hans nya flock tar väl hand om honom!
 • 2011-01-08 För 11 år sedan föddes kull 4 som nya milleniets första svenska tollarkull. Grattis på 11årsdagen Vicki, Oscar och Sandy! Vi minns med både glädje och sorg Penny, Sassa, Peggy och Teddy.
 • 2011-01-07 Även Shamrock, kull 19, är röntgad HD A och ED 0!
 • 2011-01-04 Idag grattar vi kull 17 på 2-årsdagen!
  Det har blivit tomt i huset. Leo flyttade igår, han hämtades av Hector, kull 17, med familj. Lycka till Elin och Leo!!
  Cisco och Aili, kull 19, är båda röntgade HD A och ED 0.
  Vår lilla Rewa är också röntgad HD A/C och ED 0. Kanske provar vi om det till sommaren.
 • 2011-01-01 Nytt år igen. För ett år sen var vi till Norrköping och parade Lisa med Zigge.
  Nyårsaftonen var fin både på dagen och kvällen med ovanligt mycket smällande och raketer, som vi beundrade först genom fönstret i vanlig ordning och sen ute i trädgården. Jag undrar vad hundarna tänker när de vrider huvudet efter stjärnfall och eldsken.
  Lite nya bilder på Leo kull 21, Tänk snart lämnar han oss. Det känns svårare än vanligt eftersom han varit med i familjen hela tiden sen han kunde ta sig fram på golvet. I valphagen har han bara sovit.