Om oss

Vi som har  Bluenosers kennel är Ingrid och Jan-Erik Larsson. Vi bor sedan 1996 på en lagom liten gård på landet utanför Vingåker i Södermanland. Vår tid ägnar vi åt hundar, både egna och andras och företrädesvis tollare.
Vi är numera båda pensionärer och kan disponera vår tid vilket är underbart efter många yrkesverksamma år.

Vår ambition är att föda upp sunda och aktiva tollare och att hitta lika sunda och aktiva valpköpare.
Därför är våra avelstikar självklart MH eller BPH beskrivna, de är utställda och deras hälsostatus  måste vara helt OK. För att hålla en bra kontakt med våra valpköpare så har vi under valpens första år ett par valpträffar där vi går igenom olika aktiviteter. 

Namnet Bluenosers skaffade vi 1991 då vi insåg att vi var fast i rasen. Bluenosers var smeknamnet på de bästa sjömännen från Nova Scotia på segelfartygens tid. När rorsman stod surrad vid rodret i storm och iskyla så blev näsan blåfrusen, men en sjöman från Nova Scotia gav aldrig upp, i synnerhet inte om han seglade Bluenose, den bästa av fiskeskonerterna. Detta att aldrig ge upp passar bra in på en tollare. Dessutom har vi seglat i över 30 år, varav 11år  med tollare ombord så namnet var ganska givet.

Både vi och hundarna behöver träna med likasinnade och det gör vi tillsammans med Hjälmar Tollarna. Vår aktivitetsgrupp bildades 1997 och vi har mycket trevligt tillsammans.
Välkommen på en träff!
Under 13 år har Ingrid suttit i styrelsen för Tollarklubben, först med valpförmedling, sen som sekreterare och de senaste åren som ordförande, alla tidskrävande men givande uppgifter.
Redan vid julen 2001 fattades  beslutet att avgå vid årsmötet 2003. Den egna skaran barnbarn och valpar växer och det finns mycket roligt att göra mer på hemmaplan.
I slutet av 2003 har Ingrid tillsammans med en annan hundentusiast grundat en hundklubb här i Vingåker.
Kvar i tollarklubben finns ansvaret för valpförmedling, omplacering och rasinformation, allt i nära samarbete med styrelsen givetvis.