Funktionsbeskrivning, MH, BPH

2014

BPH genomfördes 13-14 september på Nyköpings BK. Deltog gjorde Amber, Rossi och Texas ur kull 22, Bless, Flisa, Sailor och Vittra ur kull 23, Rasmus ur kull 19 samt givetvis vår Skipper. Alla fullföljde fast på olika sätt och vissa fick treva sig fram i dimman men alla klarade slutskotten galant. Härligt att så många kunde komma, det uppskattar vi verkligen!  Klicka på fotot för större bild. Foto: Jan-Erik

vittra skrammel texas,stand texas skott skip,underlag skip,skrammel rossi,skott sailor underlag sailor skip,figur rasmus skrammel rasmus gubbe flisa skrammel flisa skott bless skott vittra,gubbe amber skott amber underlag

Unghundsbeskrivning 25 maj för kull 22 och 23, samt kusinerna på Toftemos. Ur tre kullar efter tre systrar kom 14 hundar till Uttervik vid Bråviken för en funktionsbeskrivning retriever. En lång och härlig dag i solsken och många olika beteendes hos de 14 kusinerna. En kull var bäst att simma, en annan att apportera, osv. Terrängen medgav inte att jag klättrade på klippor med kamera och hundar (Jan var funktionär hela dagen) så jag hoppasatt någon tog kort och kan dela med sig!  Tack alla för gemenskapen denna dag!

Planerad: Kennelträff 5 juli för alla.

Planerad: BPH 13-14 september, för alla men kull 22 och 23 har förtur.

2011

MH i Flen 110728

Vi blev erbjudna 4 platser på MH med mycket kort varsel. Diva, Stella och Hector gjorde sällskap med Rewa en varm eftermiddag. Det gick kanonbra för de tre tikarna men Hector led för svårt av värmen för att komma till sin rätt.
Tyvärr så blev det ingen bild på Rewa.

Diva möter spöken Hector möter samma spöken. Stella kollar skramlet.

Söndag 15 maj Unghundsbeskrivning för kull 19 och 20.

Bilder på alla 9 deltagarna:

Shamrock, kull 19 Rasmus, kull 19 Alice, kull 19
Aili, kull 19 Dexter, kull 20 Simba, kull 20
Tindra, kull 20 Stella, kull 20 Totte, kull 20

2010

Unghundsbeskrivning för kull 17 och 18 den 18 april

Vilken dag!! Det blåste kallt, men solen sken. Ur kull 17 deltog Chester, Ikaros, Hector, Lucy, Kiwi och Maya.  Ur kull 18 Rappe, Maja, Roxane och Rewa. Anna och Petra gjorde beskrivningen, som kombinerades med valpmys med valpar efter Lönnlövets Tistel och Lisa. Så duktiga alla 10 unghundarna var även i det iskalla vattnet! Ett stort tack till er alla som deltog! Och givetvis även till Anna och Petra! Och till Linda och pappa Athos (kull 17) som var med oss hela dagen. Tack Linda och Sandra för foton från dagen!

Unghundsbeskrivning Unghundsbeskrivning Unghundsbeskrivning
Unghundsbeskrivning Unghundsbeskrivning Unghundsbeskrivning
Unghundsbeskrivning

2009

MH-Beskrivning i Nyköping 2009-09-26

Lucas, Kasper, Trolla och Tess har nu känd mentalstatus, Lucas, Kasper och Trolla med 1 på skott, Tess med 2. På grund av manfall i de egna leden hade vi med oss ”kompishundar” på MH. Det var tollarna Lyckotassens Solero och Allydor’s Woody Nath och labbarna Small Miracles Kung Arthur och O’Sofinas Mc Gee. En jättefin dag som vanligt på Nyköpings BK.

Lucas möter Dumpe helt lugnt. Kasper vid skramlet: Matte, det låter!  Var inte rädd matte, säger Trolla..

Unghundsbeskrivning för valparna födda 2008 söndagen den 26 april.

Vädret var lika strålande som de 6 ”valpar” som deltog.

Gruppfoto glöm inte den här!! Tess

2008

20 september 2008:  MH, mentalbeskrivning med 10 hundar

En riktig heldag 08.00- 17.30 på Nyköpings BK. Duktigt beskrivarteam och vackert väder gjorde att man orkade traska runt med alla 10 ekipagen. Tyvärr orkade även myggen! Nu har vi känd mental status på: Bluenosers Misty, Starfire, Rhapsody, Pearl Island, Pease Island, Bidevind, Läns, Dejsa, Lova och Brassa.

Bröderna Gösta och Charlie (Läns och Bidevind). Systrarna Fia och Vinga (Pease och Pearl Island) Wille vid avståndsleken
Wille vid Dumpe. Gösta vid Dumpe Lova möter spöken
Gösta också liksom Nova och Vinga.

Unghundsbeskrivning vid Båsenberga/Kolsnaren 080309

Tuula, Boogie och Jan-Erik Johanna och Gösta Annika och Lova

2006

2 dagars MH beskrivning i Oxelösund 9-10 september

Toftemos Bluenose Olive ”Viska”, Bluenosers Louisa ”Lisa”, Bluenosers Falcon ”Oscar”, Bluenosers Spray ”Spray”, Bluenosers Isaac’s Harbour ”Isak”, Bluenosers Windwalker ”Robbe”, Bluenosers Alexis ”Alice”, Bluenosers Spirit ”Spirit”, Bluenosers Dreamcatcher ”Bachus”.

Viska möter Dumpe och spöken vid MH-beskrivningen Dagen efter är det Lisas tur att träffa Dumpe
och spökena.